قطعنامه دهمین کنگره اپیدمیولوژی ایران

 | تاریخ ارسال: 1402/9/15 | 

قطعنامه دهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران

دهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین‌المللی اپیدمیولوژی از تاریخ ۸ تا ۱۰ آذرماه ۱۴۰۲ توسط گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران و با همکاری و حمایت انجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایران برگزار گردید.
متناسب با شرایط کنونی و به‌دنبال پاندمی کووید-۱۹ موارد ذیل را به‌عنوان قطعنامه پایانی کنگره اعلام می‌نماییم:
  1. علم اپیدمیولوزی با مفهوم علم بررسی انتشار و علل بیماری‌ها به‌دنبال شناسایی علل بیماری‌ها و دلیل انتشار  و راه‌های کنترل آن‌ها  با تمرکز بر  پیشگیری است. در حال حاضر شاید بیشتر از هر زمان دیگری توجه به پیشگیری و اولویت یافتن آن‌ها نیاز بی بدیل نظام سلامت کشور است.
  2. علم اپیدمیولو‌ژی در کشور افتخار دارد که طی سالیان گذشته خدمات زیادی به کشور و به نظام سلامت و کنترل بیماری‌ها نموده است. جای خوشحالی است که با افزایش دانش‌اموختگان این رشته و افزایش کمی و کیفی دانش‌اموختگان این رشته آثار حضور این رشته را در نظام سلامت و تحقیقات کشور می‌بینیم. انتظار می‌رود که نظام سلامت به‌خصوص در بخش بهداشت، درمان، و پژوهش فضای بیشتری برای حضور این دانش‌اموختگان و استفاده از دانش آن‌ها به‌عمل آورد. در این راستا پیشنهاد می‌شود که ردیف‌های استخدامی مشخص و با توجه به نیاز روزافزون کشور به این دانش‌اموختگان تخصیص یابد.
  3. پاندمی کووید-۱۹ نشان داد که بیماری‌های عفونی باید به‌عنوان یک نگرانی جدی برای سلامت جامعه لحاظ شوند. کنترل، پیشگیری و درمان بیماری‌های عفونی و کنترل مقاومت میکروبی با رویکرد سلامت واحد نیازمند توجه بیشتر کشور به سرمایه‌گذاری در این زمینه دارد. ایجاد یک مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر پویا و چابک با توجه به الگوهای موفق دنیا نیاز اساسی کشور است که باید توسط مسئولین مورد توجه جدی قرار گیرد.
  4. کنترل بیماری‌های غیرواگیر، کاهش رفتارهای پرخطر در سلامت، کاهش بار حوادث و مصدومیت‌ها، سالمند شدن جمعیت، افزایش مرگ زودرس نیازمند توجه بیشتر نظام سلامت به این موضوعات و بهره جویی بیشتر از روشهای علمی و تجارب جهانی برای کاهش بار این بیماری‌ها است.
  5. تغییرات سریع وضعیت علم و تکنولوژی در دنیا و فراگیر شدن هوش مصنوعی نیازمند توجه بیشتر همه محققین به‌ویژه اپیدمیولوژ‌یست‌ها به این موضوع و کاربردی نمودن توانمند‌های هوش مصنوعی و در عین حال مراعات نکات اخلاقی کاربرد هوش مصنوعی برای پیش‌برد اهداف بلند مدت حوزه سلامت است.
  6. استفاده از داده‌های نظام سلامت و فراهم نمودن امکان دسترسی صحیح و به‌هنگام محققان کشور یکی از درخواست‌های مستمر و جدی محققان این حوزه است. انتظار می‌رود که سیاستگذاران نظام سلامت کشور با وضع قوانین مناسب و هم‌چنین مدیران نظام سلامت این موضوع را عملیاتی نمایند.
  7. تحریم‌ها و شرایط اقتصادی کشور باعث محدودیت جدی منابع پژوهشی کشور شده است. انتظار می‌رود که سیاست‌گذاران کشور ترتیبی اتخاذ نمایند تا با نگاهی استراتژیک با جدیت تمام به تامین منابع مالی حوزه پژوهش همت بگمارند.
  8. سرمایه گذاری‌های صورت گرفته در کشور در سالیان گذشته باعث روند صعودی تحقیقات در کشور شده است. در این میان، مطالعات کوهورت کشور با فراهم آوردن اطلاعات بسیار ذیقیمت، نیاز به حمایت مستمر و هدفمند و در عین حال جهت دهی به‌سمت دستاوردهای ملموس‌تر از گذشته هستند. پیشنهاد می‌گردد معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهد اشت در این خصوص تمام تلاش خود را برای دسترسی به اطلاعات این تحقیقات ارزشمند برای همه محققین کشور بکار گرفته و شرایط لازم برای ترجمان دانش حاصل از این مطالعات به نظام سلامت را فراهم نماید.
  9. بیش از هر زمان دیگری نیازمند اتحاذ تصمیم‌های مبتنی بر شواهد هستیم. اپیدمیولوژیست‌های کشور و انجمن علمی اپیدمیولو‌ژیست‌های ایران و کاکرین ایران آمادگی خویش را برای ایفای نقش موثرتر در پیشگیری و کنترل بیماری‌ها و تامین بهترین شواهد مورد نیاز نظام سلامت و هم‌چنین ارتقای پژوهش کشور پهناور و عزیزمان اعلام می‌نماید. امیدواریم با فراهم شدن این امکان و تعامل بیشتر بتوانیم به کشور عزیزمان ایران خدمت بیشتر و موثرتری ارائه نماییم.
در پایان شرکت کنندگان کنگره، اعضا انجمن و هیات مدیره انجمن علمی اپیدمیولوژیستهای ایران ابراز قدردانی عمیق خود را از مسئولین محترم دانشگاه علوم پزشکی ایران به خصوص اساتید ، همکاران و دانشجویان محترم گروه اپیدمیولوژی و بویژه تلاشها، زحمات و مدیریت عالی آقای دکتر عباس متولیان، دبیر محترم علمی و همچنین آقای دکتر محسن شتی دبیر محترم اجرایی کنگره اعلام می‌دارند.

برگزار‌کنندگان و شرکت‌کنندگان دهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین‌المللی اپیدمیولوژ‌ی
۱۰ آذر ۱۴۰۲


​​​​​​​



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 553 بار   |   دفعات چاپ: 30 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر